Alerts instellen

Google weet wel erg veel te vinden, maar als Google alerts wordt ingesteld, wordt via e-mail een bericht verstuurd als de ingestelde zoekterm wordt gevonden. Google spidert het internet of ingestelde websites. Personen, plaatsen, bedrijven etc. kunnen als alert worden ingesteld.

De website Jaap.nl heeft deze mogelijkheid ook. Het is mogelijk adresgegevens op te geven en wanneer dat adres op internet genoemd wordt, wordt aan de vrager een e-mail bericht verstuurd.

De aanleiding was een artikel dat op internet te lezen is waarin een (ex)medewerker van Square Information Systems bv verteld dat het bedrijf waar ij voor werkt in opdracht van klanten en tegen betaling websites spidert en gegevensbronnen doorzoeken, op zoek naar informatie waarover bijvoorbeeld de concurrent beschikt en dat daarvoor aparte, krachtige searchengines voor ontwikkeld, zoals bijvoorbeeld Variety.

Een raar idee dat bedrijven misschien jou in de gaten houden en op zoek zijn naar informatie over jou, zonder dat je daar zelf weet van hebt. Het mag, niets aan te doen, helemaal van deze tijd waarin iedereen elkaar in de gaten houdt en op zoek gaat naar informatie.